Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від


Дмитрівка

ДМИТРІВКА – село, центр сільської Ради. Розташоване на річці Дракулі, за 35 км від райцентру і за 25 км від залізничної станції Дзинілор на лінії Одеса-Ізмаїл. Населення – 3660 чоловік.
В селі – колгосп ім. Кутузова, який володіє 6076 га землі, в т. ч. 4851 га орної, 551 га садів і виноградників. Це багатогалузеве господарство з розвинутим тваринництвом, птахівництвом, рільництвом, виноградарством.
Колгосп ім. Кутузова – одне з передових в районі господарств, рільники якого у 1967 році зібрали по 30 цнт озимої пшениці, 68,6 цнт кукурудзи з гектара. Птахоферма колгоспу по збору яєць: 218 яєць на курку-несучку.
Село має середню школу, бібліотеку, Будинок культури на 850 місць. Тут працює університет культури. При школі організовано літній оздоровчий табір. Є швейна майстерня.
Сільгоспартіль ім. Кутузова з 1960 року видає багатотиражну газету «Колгоспна правда».
Дмитрівна заснована в 1821 році. В 1924 оці жителі брали активну участь у Татарбунарському повстанні.

Сучасна карта - Кілійський район