Якщо ви помітили помилку в тексті, будь ласка виділить її мишею і натисніть CTRL+ENTER Також ми будемо дуже вдячні Вам за підтримку нашого проекту і його додавання в будь-яку популярну соціальну мережу, представлену нижче
Код для вставки нашого посилання на сайт або блог можна узяти ТУТ
Пошук від


Дальник

ДАЛЬНИК – село, центр міської Ради, розташоване за 4 км від райцентру і за 2 км від залізничної станції Барабой на лінії Одеса-Ізмаїл. Населення – 714 чоловік. Сільрад підпорядковані населені пункти Грибівка і Санжійка.
Колгоспу ім. ХХІ з’їзду КПРС належить 4410 га землі. Це багатогалузеве господарство, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, м'ясо-молочному тваринництві, птахівництві. З допоміжних підприємств колгосп має ремонтні майстерні і виноробню.
В 1966 році А. Я. Кумпан, яка понад 20 років працює пташницею, нагороджена орденом Леніна. Щороку вона одержує від кожної курки-несучки по 220-240 штук яєць.
У селі – восьмирічна школа, тут оформлено кімнату бойові слави, відкрито меморіальну дошку в пам'ять воїнів, які загинули в боях. Велику роботу провадять юні слідопити. Працюють дві бібліотеки, Палац культури на 400 місць, де створено ляльковий театр. Функціонує комбінат побутового обслуговування.
Село Дальник виникло в 1883 році. В 1918-191 рр. в селі утворився партійний осередок.
На північ від села знайдені кам’яні знаряддя праці пізнього палеоліту (40-13 тис. років тому) та поселення ІІ-ІІІ століть н. е. Біля села Санжійки збереглися рештки поселення раннього залізного віку (VII-VI століття до н. ери).

Сучасна карта - Сухий Лиман